Kockás Magazin, 83-84-85.

Kezdjük hát a bepótolás második részét. Szó lesz visszatérő kedvencekről, új, ígéretes sorozatokról, és a hatalmas csalódásról a Campbell kalózcsaláddal kapcsolatban.

 

 

Thorgall a vikingek közé pottyant, két részes kalandot kapott. Jó, kelta-viking mitológiai hangulatú a kaland. Igaz csak kissé zavar be hogy ugrálnak az időben, nem is a kalandban zavaró ez (azért kaland) hanem a történetek közlésében. Thorgallunk, itt már házas és menekül valami elől.

Nem maradhat ki Herkules a hős sem, magányos harcával. Jók ezek is, de most már látnék szívesen egy komolyabb kalandot azért Piffel párban mondjuk.

Visszatért egy lapszám erejéig Cosmik Roger.

Másik visszatérő, majdnem azt mondtam kedvenc, Iznogoud nagyvezír. Ugyan eleinte nagyon húztam a szám ha megláttam, lassan megenyhültem, mert egész ötletes történetei és csattanói vannak. Csak ne próbálnának rímekben beszélni.

Vannak még Bill és Boulle és Leonard a feltaláló töredékek is. Apróságok, mint Marsupilami, és a lapvégi Smith és Wesson egyoldalasak.

És most értünk el a csalódáshoz, a Campbell kalózokhoz. Már hosszú ideje gyanakodtam, hogy nincs igazán története, csak poénkodások, és sodródás a karibi szigetek és az emlékek közt. Az hogy több tucat oldalba került míg összeállt a Végső Küzdelemre a kér csapat majd megint ugyanennyibe míg megérkeztek a Végső Összecsapás helyszínére, nos ez sem ígért sok jót. És így is lett sajnos, a hosszas időhúzás csak takargatni volt jó. Maga a történet hirtelen egy kurta vágással lett félbe vágva, és időugrás a semmit meg nem magyarázó befejezéshez 20 év múlva.

És jönnek az újdonságok. Elsőként az új-új.


 Brice Cossu rajzoló munkája a FRNCK. Egy, némileg problémás magatartású kamasz, Franck esik át egy időalagúton. Aránylag vadonatúj, 2017-es történet. Talán ezt is a gyerek-Kockás kategóriába sorolnám, light-os inkább vicces, mint véresen komoly kalandjai miatt.

 És a fő újdonság a már jól ismert Alfonso Font egyik nagy sorozata, a Taxi. Színhelye főként Barcelona, 80-as évek, főhőse egy, Taxi becenévre hallgató szőke oknyomozó újságírónő. Elszánt, és nagyszájú, de meggondolatlan is úgy tűnik, ő keveri magát bajba leginkább. Itt sem a legelős történettel kezdünk, de sebaj. A rajzok gyönyörűek és kidolgozottak, egy újabb klasszikus európai képregényt ismerhetünk meg, jöhet !

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése