Fekete-Fehér Kockás 2020/8-9-10

 3 hónap elmaradása lesz itt most pótolva egy posztban, a 2020/8-9-10. Vannak visszatérő ismerős történetek. De van néhány új is, erős női főszereplőkkel..

 

Kezdjük az ismétlődő történetekkel.

Modiesty Blaise: Márványarcú kémnő szabadságon, és bepasizott is. De az ő világában egyik sem nyugalmat és romantikát jelent.

Cannardo kacsafelügyelő.  Több részen keresztül süllyed egyre mélyebbre az önpusztítás, öngyűlölet mocsarába, és ezt túl a halálon is folytatja.

CatClaw kalandjai is több részre átnyúlva folytatódnak. Az alkotó remekművet alkotott, szórakoztató az egész. Tele van popkulturális utalásokkal, a 80-as évek amerikai akciófilmjeire és képregényeire. A poénok, kikacsintás az megy továbbra is, de mostanra már véresen komolyra is fordulnak a dolgok, pár haláleset is becsúszik.

Stronium Dog és csapata is átgázol az Életen, Halálokon, és a Poklon. Bevallom, eleinte nem tetszett nagyon a sorozat, de ez a több számon át tartó kaland szórakoztató volt, a maga egyszerű módján.

Corto Maltese is folytatja bolyongását a karibi világban. Bár főleg misztikus ellenfelekkel kell megküzdenie, azért a külvilág valósága is beszivárog kalandjaiba. Európában ugyanis már tart javában az első világháború, és ebből Maltese sem tudja kivonni magát.

Dreed bírót viszont továbbra sem bírom. Egész egyszerűen bugyuta erőszak orgia, bugyuta történet, 3 számon keresztül, és még nincs vége.

Spagetti testvérek, egy Fekete-Fehérbe kerültek csak be. Megint nem véres a történetük, most is az atya a fő szereplő, akit megtéríteni/megkísérteni akarnak.

Fantom, az maradt Fantom.

A 2020/9 szám, majdnem a felét egy új képregény, a Kelly Green. Stan Drake rajzoló sorozata egy fiatal rendőrözvegyről, aki bosszút áll. New-York, hetvenes évek, mocsok, korrupció, éjszakai élet. érdekes, várós. 

Másik újdonság, szintén kemény női főszereplővel a 2020/10ben található. Jordi Bernett katalán rajzoló fantasynak induló sorozata a Savan. (vagy Sarwan, a neten rákeresve így szerepel) Barbár planétán élő strucc/dínókon lovagló nomádok és fejlett úrhajósok, első látásra. Még csak most indul be a történet, fedetlen keblek és testek, nem mindig indokoltan, inkább a látvány miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése