7. Fekete-Fehér Kockás, 2020 május (Update !)

 

Az eddigi ismertetőkből is gondolom látszik hogy nem mindegyik sztori jött be nekem. De ez nem akadályozott meg abban hogy továbbra is olvassam a Fekete-Fehéret, azért az arány még mindig kedvező volt. Nem mindenki van így ezzel, és így érthető volt a Vitanum kiadó döntése.

 

modesty_blaise_6.jpg

A Fekete-Fehér ezután csak előfizetésesként jelenik meg, túl sok volt az elárusítóhelyen maradt, majd bezúzott példány. A hagyományos Kockás, és a Különszámok azok vehetők maradnak, bár érdemesebb előfizetni ezekre is, a Kiadó szerint.

És pont most olvastam a Kiadó közlését, már a poszt élesítése utáni reggelen, hogy mégis lesz kapható a Fekete-Fehér boltban, de kissé megcsavarva. Az aktuális szám ezentúl nem hónap közepén készül el hanem a végén, mert akik előfizettek rá azok a normál Kockásra is. Így nincs értelme két külön küldeményben elküldeni, mennek egyszerre, hó végén. De az egyel korábbi Fekete-Fehér ugyanabban a hónapban boltban is kapható lesz. Vagyis ez, a májusi, most júniusban, ha jól értem.

Modesty Blaise. A márványarcú kémnő kalandjai folytatódnak, illetve újabb betekintés a korai hatvanas évek kémtörténeteibe. Még nem omlott össze a bizalom a kormányba, tiszteletreméltó intézményekbe. De már megjelentek a-még gyanús – új tudományok, gondolatolvasás és a többi. Kicsit komolyabban mint az előző, kicsit akciódúsabban és véresebben.

Csillagok fogságában. Újra, hurrá ! Kedvelem, haladhatna. A hetvenes évek évekbeli poszt-apok sci-fiben hőseink mégsem esnek a Mátrix csapdájába, de villantanak alig fedett kebleket és a sötét jövő egy újabb titkával ismerkedhetünk meg. Menekülés tovább, de még meg nem érkezés.

 

Canardo kacsafelügyelő pokoljárása folytatódik. Van a történeteiben bizonyos időrendiség, de ennek ellenére úgy tűnik, ezt nem tartja a Kiadó, mert néha egy teljesen más történetszálat kapunk, mint amit az előzőben elkezdünk. Most is. Tartom véleményem, vissza a Farmra !

canardo_xx.jpg

 

Corto Maltese-vel is hasonló a helyzet. Már eleve nem a legelső kalandjával kezdünk, de ez nem volt nagyon zavaró, önmagában is elmennek a történetek. Most sem tartják az időrendet, utalások vannak a korábban látott történetre, de a legelső kalandra is. Jó lett volna azzal kezdeni azért. Itt és most úgy tűnik, egyszer 20 oldalban ért véget ez a kaland, ami nem egy misztikus nagy rejtélyes.. De várom a következőt !

 

Fantom ő maradt Fantom, lásd mint korábban. Itt sem sikerült a leközlésnél tartani az időrendiséget. De legalább megtudtuk belőle melyik évben is járnak. És Fantomnak szembesülnie kellett egy új, eddig még nem ismert nehézséggel, a modern, karrierjére is ügyelő nő jelenséggel.

 

Spagetthi Brothers. Hát ők még betegebbek mind az eddigiekből eddig elképzelhető volt…. Az argentin rajzolók+írók adnak rendesen a hamis maffiaromantikának, a hamis olasz-nagycsaládos sztereotípiáknak, tetszelgő önképeknek… Mi lesz még, te jó ég!

strontium_dog.jpg

 

Strontium Dog.. A faék egyszerű univerzum mutáns űrbarbárjai és törvényen kívülijei rém egyszerű felosztású háborúba csöppennek, háromcsövű lézerpisztolyaikkal. Az alapból vérszomjas hódítók és az alapból békés másik faj háborújába. Ez sincsen túlbonyolítva.

 

2020. június 15. 17:51

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése