Fekete-Fehér Kockás 2020/11. + 86-os Kockás Magazin. + 2020 Téli Kockás Különszám.

Minden egyben, lesz itt minden. Különösen sok a hősnő, akik mind bikiniben harcolnak, de egymástól mégis igen eltérőek. Hazajáró és vándorló szellemek, vicces kalandok gyerekeknek, és véres kalandok felnőtteknek.


 

Fantom, az maradt Fantom, a címlapon az ő esküvője. Nem lett kedvelhetőbb számomra.

Savan a bőrbikinis nomád amazon. A második rész után vegyesek az érzéseim. Úgy tűnhet mintha egy harcias, öntudatos nő története lenne, aki maga választ párt, nem hagyja hogy helyette döntsön bárki férfi is. De ezt a történetet férfiember írta és rajzolta, és Savan ezekben a harcokban anyaszült meztelen végig, úgyhogy az a gyanúm, hogy ez bizony némi geek-képzelgéseket szándékozott kiszolgálni anno, megírása idején.

Corto Maltese, folytatja útját Steiner doktorral. A korábbi Kockásokban látható kalandok csak kitérők voltak úgy tűnik.

Stronium Dog, a maga egyszerű világképével (mutánsok az elnyomott, jogfosztott, lenézett kisebbség) valahogy szórakoztató lett. Az egyszerűség ellenére vannak összetett dolgok benne, Fegyverrendszerek, amiről mi olvasók épp akkor szerzünk tudomást, amikor éppen szükség lesz rájuk. Idegen fajok, nagyon egyedi, de fontos pillanatokban szükségessé váló képességekkel. Szóval, szórakoztat.


Cat Claw több részes kalandja most nagyon röviden ér véget. Természetesen nem marad el a poénos kikacsintás a nyolcvanas évek amerikai akciófilmjeire. És egyre fedetlenebb testek sem maradtak el, nem feltétlen indokoltan.

Visszatértek a Spagetti testvérek !! A korábbi laza levezetős történeteknek vége, erőszak, szex, titkolt magánéletek, amelyek a család lelki szemetesládájánál, Francesco atyánál borulnak ki. Ő meg kiborul…

Van még Canardo felügyelő, pár rövid oldalban bolyong tovább a megalkuvásban és züllésében. És van, amit korábban nem említettem, de szinte minden Fekete-fehérben szerepel. Alonso Font Morbid Történtei. Kis egyoldalas sztorik, általában a nyolcvanas évek, háború-, multicég-, államhatalom-ellenes kis történetek, szépen megrajzolva. Fekete-fehérben igazán hatásosak.

86-os Kockás Magazin.

Folytatódik az önmagát jó eséllyel még nagyobb bajokba keverő, nagyszájú, katalán Taxi kalandja. Ami a történetet illeti, nem valami nagy szám, nem túl bonyolult, de kissé hihetetlen néhol. Hősnőnk, farmer forrónadrágban, és bikinifelsőben menekül, őt foglyul ejtő arab fegyveresek elől. Majd a Szaharában igyekszik életben maradni, ugyanilyen szerelésben. A képek, rajzok viszont gyönyörűek, akár egy hajót, repülőt, vagy egy várost, a sivatagot is nézzük. Remek munka, jöhet még.

Kis apróságok, Herkules parkbeli harcai, Bill a kutyus és emberei, Leonard és tanítványa, Smith és Wesson, és Marsupilami dzsungelkalandjai.

Visszatérő régi kedvenc, Artur, a kis szellem. A régi idők Kockásaiból Hahotáiból kedvenc. De hogy milyen régi, az most derült ki, a lyukkártyával irányítható számítógépekből.


 Ami az előző, 85-ös részben elkezdett újdonságot, az Frnck-t illeti, nem tetszik. Meglehet mai tizenéveseknek bejönnek ezek a kalandok, ahol legnagyobb tragédia hogy az őskorban nincs GPS. De nekem, az ős-Kockáson nevelkedett nosztalgiázónak, már nem sikerül ráhangolódni erre. Jobb helye lenne egy különálló Kölyök-Kockásban.

Főleg azért, mert őt szorosan követi Cosmik Roger. Aki ugyan nagy kedvencem, de igen bizarr, néhol torz is az ő humora. A kettő taszítja egymást, nem egy helyre valók.

2020 Téli Kockás Különszám.

Rahan a bőrgatyás kalandjai a címlapon.

Artur a kis szellem ismét visszatér. Marina a kalózlány is, ünnephez illő történettel.

Van még Pif és Herkules is, két kaland. Egyik Szépalmási prof világában, a másikban Pif mint házi kutya Tontonék háztartásában. Megjegyzem, ez utóbbi egy régi Hahotában már szerepelt csak nem színesben. 


 Ami a nagy történetet illeti, az Natacha a kedves légiutas kísérő, egy teljes albumos története, a 13. Apostol. Látványos kalandok, nem csak a fő történettel összefüggésben, bikiniben.

Ez volt a 2020-as év, Kockás termése, reméljük a jobb időket, és hasonló jókat 2021-re !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése