Kockás 80-as és 2020 Nyári Különszám.

 

80-as Kockás.

Spirou és Fantasio.A két kópé újabb kalandja indul megint. A kaland fő vonala egy klisé, világuralomra törő őrült tudóst kell megállítani, és senki sem hisz nekik, öreg tudós barátjukon kívül.  De a részletek azok szórakoztatóak, jópofák.

spirou-ensemble1.jpg

Green Manor Horror de most a lélektani vagy szoció fajtából. Az angolszász felső középosztály néhol beteges szülő-gyerekeke viszonya, vagy esetleg gyűlölete. Melyről számos más helyen is lehet olvasni, máshol, nálunk manapság is létező/létezett jelenség..  Zsarnok szülők akik azt képzelik magukról hogy  csak ők érnek valamit, gyermekeik akik azt képzelik, hogy ilyen gyerekkor után a lázadás gondolatán kívül képesek másra is.

Herkules a hős, egy-egy oldalban megénekelve hősi kalandjai.

Pattantyúsok. Az első évad, befejező része, sajnos, várnunk kell kb 2021-ig. Megtudunk pár új dolgot e steampunk-shadowrun világ élettani törvényekről, a tündérek itt nem feltétlenül azok a játszi ártalmatlan lények mint a magyar mesékben, zsaruhergelés, fél város lebontása villámgyorsan. Hajlamosak bajt keverni, határozottan. És legyen benne gyerek vagy kutya az a biztos sikerhez vezető út fele.

pattantyusok_80.jpg

Campbellék. A kalózdinasztia továbbra is a csúcspont, a nagy befejezés felé hajózik. Nem zavar továbbra sem, a modern szemlélet, és viselkedés a XVIII. századi kalózkörnyezetben, a vicceskedések sem. Zavar viszont az olyan értelmetlen sznobság, mint hogy valaki bonyolult recepteket főz, de nem eszi meg a saját főztjét, mert kielégíti őt a főzés művészetének gyakorlása.-féle okoskodás...

 

2020 Nyári Különszám.

 

Rahan a bőrgatyás újabb inspiráló kalandja az amivel kezdünk.

pif_80.jpg

 

Sok-sok Pif és Herkules kaland, sajnos elaprózva 6 külön részre. Van benne Szépalmásis, Krapulaxos, de a többség az a változat amikor Pif házikutyaként szolgál Tonton és családjánál. Adjunk a nosztalgiának, hajrá !

 

Szintén darabolva 3 történet, Marina a kalózlány. Örülök neki, anno a régi Kockásban csak néhány rész jelent meg, azóta is foglalkoztatott a gondolat – ha eszembe jutott – milyen lehet ez a történet. És tetszik, annak ellenére, hogy ez valóban gyerektörténet.

 

Van még Iznogoud nagyvezír, kettő, ezek közül annyit elárulok, hogy az egyikben végre célt ér a törekvése !!!

simth_wesson_80.jpg

Van még egy kevés Smith és Wesson, fájdalmasan kevés Mindig Győző. És Marci a kisfiú akinek történeteiben továbbra is sztereotip ábrázolással küzdenek a hátrányos megkülönböztetések ellen..

 

2020. június 25. 19:54

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése