Magyar Időminisztérium - 2017. augusztus 23

A második évad óta egyre több a hír hogy hány ország vette meg az ötletet, és hogy a Timeless is ennek a koppintása. A portugálok hamar meg is vették szépen a licenszet, és le is forgatták a maguk sorozatát.


clipboard01.jpg
A Lusitania blogon lehet már egy jó összefoglalót is olvasni erről.

ministerio_tempo.jpg

És magyar oldalakon felmerült az idea, de jó lenne, ha magyar változat is lenne !

Bocs de én nagyon nem szeretnék magyar változatot látni ebből.

El tudtok képzelni egy olyan sorozatot ahol három magyar azért utazik vissza 1241-be, hogy megakadályozzák hogy IV. Béla serege ébren legyen és fegyverrel fogadja az éjszakai tatár támadást Muhinál? 1526-ba hogy rábeszéljék II. Lajost és Tomori Pált hogy Mohácsnál vegyék fel a harcot, úgy ahogy az történt? Vagy el tudjuk képzelni a magyar Angustiast, amint visszamegy 1849-be és Haynauval knédlit szaggatnak, bécsi-szeletet sütnek barátságosan? Majd poénból sörrel koccintanak. Közben a többiek az elterelt figyelemnek köszönhetően megmentik a 14. tábornokot, - mert a jövőbeli utóda balkézről Puskás Öcsi – de hagyják a másik tizenhármat cellájukban ?

Én ezt nem tudom elképzelni. Illetve, azt el tudom, milyen lenne a fogadtatása. Ehhez azért kell elég komoly elfogadása a saját történelmünknek, ahogy az történt, a hibáknak az elismerése. Nem tart itt a magyar lélek, nekünk újravívni kell Mohácsot.

És újra is vívjuk de ezúttal győzelemre. Ezekhez a posztokhoz anyaggyűjtés közben rátaláltam Verebics János, veterán képregényrajzoló blogjára, és innen értesültem hogy létezik a Mohács kommandó. Fazekas Attila képregényrajzoló és Bán Mór, történelmiregény-tömeggyáros közös alkotása, egy képregény. Vagy három, nem egyértelmű, hogy mennyi. Ezeken a linkeken lehet olvasni róla bővebbet,
http://verebics.blogspot.hu/search?q=Moh%C3%A1cs.
http://neroblanco.blog.hu/2015/03/18/kis_kritikak_a_29_kepregenyborze_ujdonsagairol
http://kepregeny.blog.hu/search?searchterm=Moh%C3%A1cs&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s

És máshol nem. Furcsa mód a képregényt nem említi Bán Mór wikipedia oldala, nem rendelhető meg szinte sehonnan sem, alig van említés róla a neten, az is elég vegyes. Magam sem olvastam, csak amennyi a linkeken látható oldalak, így nem tudok nyilatkozni a minőségről, az irányultságáról a történetnek.

Nem kell magyar El Ministerio, mert már van ! Igaz kicsi és kicsit savanyú, de a mienk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése