El Ministerio del Tiempo - Az Időminisztérium - Második évad. - 2017. július 26

Örültem a berendelésnek, a 13 résznek, bár volt egy aggódó hang, hogy lesz-e elég ötlet jól kitölteni mindegyik, egyenként 70 perces részt?


pacino_2.png
Sajnos nem így lett, több rész olyan a 13-ból ami vagy érdektelen, vagy gyengén, ötlettelenül megírt az első évadhoz képest, vagy csak filler epizód lett. Folytatták ahol abbahagyták, megrendült Salvadorba, mint vezetőbe vetett bizalom, kapott egy felvigyázót, borítékolhatóan gondokozónak.

Nagy változás az első évadhoz képest, hogy itt már egyre gyakrabban és szabadabban nyúltak az időtörés eszközéhez, vagyis változtatták meg a Történelmet, fedték fel a jövőt arra nem illetékeseknek, az ügyek megoldása érdekében. Vagy megváltozott a saját sorsuk. Felvetődött az érdekes időutazós kérdés, vérfertőzés-e ha valaki olyannal fekszik le, akinek ő az őse több száz évvel korábbról?
vlcsnap-2017-07-15-18h38m41s323.png
Az második rész végére kilépett Julian. Hogy más színészi munkája miatt kellett-e őt kiírni, nem tudom, de jól felépítve, megindokolva tették, voltak előzmények amikre lehetett hivatkozni.

A pótlására behozott Pacino telitalálat volt.

A többgenerációs rendőrcsaládból való macsó, műveletlen madridi zsaru vagányságra, helytállására, rögtönzésére sokszor volt szükség a küldetésekben. Ismerkedett a neki is elképesztő XXI századdal (pedig alig 30 évre volt  csak tőle, az 1980-as évekből), küzdött saját családi múltjával. Dacára annak hogy az idővonalon ő állt tőle távolabb, Alonsoval jól kijöttek ők rokonlelkek. Az időben közelebbi, öntudatos női vezető Ameliával, hát vegyesebb lett a viszonya.
pacino_1.jpg
SPOILER On
Pont Pacino behozatalának epizódjában volt az egyik legkomolyabb időtörés, életben maradt apja, aki már 30 éve halott, és egészségben megérte nyugdíjazását is. De ez a változás nem oldott meg a családjában minden gondot, ellenkezőleg, olyanok dolgok kerültek elő a rendőrcsaládban, amire Pacino álmában sem számított. A nyugdíjba vonulós bulin, amin részt vettek a rendőrcimborák is, jelentette be Pacino anyja, hogy kész, nem bírja tovább, elválik férjétől. A Franco rendszer végéig nem volt joga egy nőnek kezdeményezni a válást. Ez a melléksztori -azon kívül hogy bemutat a spanyol átkost követő társadalmi változásokból is - jó arra hogy elmélyítse, egy rossz dolog megváltoztatása a múltban, nem jelenti azt hogy onnantól minden öröm és boldogság.  
SPOILER Off.

Ami a többieket illeti, a Minisztériumi belharcok, berángatott magánéleti szálak végül elvittek a 13 részből elég sok időt. Vezetőcserék, aknamunka és árulás a háttérben, válság válság után. Az új vezető persze kötelezően megbukott de ahogyan, az erőltetett nyuszi-a-kalapból féle megoldás lett. Inkább ezt a rivális időutazók szálát írták volna jobban meg, mert az izgalmasnak indult.

Az nagy vízválasztó a dupla rész volt az évad közepén. Látványos jelenetek, akciók, a spanyol történelem újabb, spanyolok számára is kevéssé ismert epizódjával. De minden látványosságával együtt is, a visszatérő Julianon, és távozó helyettesítőjén kívül nem hozott újat. És innentől indult meg a lejtmenet a sorozat minőségében, a gyenge időkitöltésnek írt részek innen kezdődtek.
vlcsnap-2017-07-15-16h47m06s004.jpg
Sajnos ezek közé tartozik a második évadzáró rész.. Annyira gagyinak éreztem, hogy komolyan tartottam tőle, ezt már csak minek-erőlködjünk alapon írták, hiába várva a harmadik évad berendelésére. Szerencsére nem ez történt, lett harmadik évad, és nagyon bízom benne hogy visszatérnek az első évad minőségéhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése