Baltimore Ravens szezonértékelő, draftváró, és ki nyerjen Suberbowlt?

Végéhez közeledik ez az évad is, amiről nem sokan hittük, hogy egyáltalán meg is lesz tartva. Mégis megtörtént, sikerült.

Az NFL igyekezett megszervezni a dolgokat, becsületére mondva. Nem kerültek ugyan buborékokba a játékosok, mint a kosárlabdában, nem volt ilyen szintű elzárás. De volt gyakori tesztelés, alighanem többet teszteltek, mint egész magyar sportban.

 Nem volt viszont közönség, vagy csak nagyon korlátozottan, és szigorú védekezéssel, térközökkel. hangzavart viszont csináltak, hogy az élmény, a megszokott hangorkán ne hiányozzon a játékosoknak.

Mondhatnánk erre cinikusan, hogy persze az üzlet, sok pénz meg minden. De nem csak erről volt szó, nem csak a tulajdonosok pénztárcájáról. Ha nincs szezon, nincs fizetés a játékosoknak sem. Mert nincs miből.

Igazából, ha jól meggondoljuk ám, minden kormánynak így kellett volna hozzáállnia vírushelyzethez… Ahogy az NFL tulajok álltak a játékosaikhoz.. amennyire lehet védekezni, szabályt betartani, szankcionálni. Védeni az állományt, hogy az dolgozhasson...

Szóval pénzről is szólt, de nem csak a tulajdonosokéról, hanem a játékosokéról. És hát ilyen a valódi versenysport, na meg az a szellemiség, hogy a pénzt megkeresni jobb, mint csak megkapni. Főleg ha imádott sportjukról van szó, amit kiskoruktól játszanak.

Szóval elégedetten dőltem hátra, néztem a meccseket és meséltem fűnek-fának, hogy milyen jól megszervezett kedvenc sportom, bezzeg... !!!

És hova ütött be legjobban a COVID villám, Hát naná hogy Hollóházára…. Meccsidőpont tologatás, alkudozás ezerrel.  És mindezt egy erőnléti edző miatt, aki nem hitt a vírusba.. Nem hordta a maszkot, nem hordta a helyzetjelző karperecet, és nem jelentette amikor már kezdte érezni a tüneteket magán…. És ami legrosszabb, ezt az embert eddig engedték maszk+karperec nélkül csatangolni a csapatnál, potenciális veszélyforrást… A fickót kirúgták, sajnálja ezerrel. Szerencsére nem lett nagy baj, csak ijedelem és bosszúság.

Pedig ha valaki komolyabban megbetegszik a csapatból, az nekik végzetes is lehetett volna.. mert hiába nagy termetű fickók ezek, akik edzenek ezerrel, azért küzdenek pár, úgynevezett alapbetegséggel, Némelyikkel épp a sport, és az ahhoz használt gyógyszerek miatt… Sportolónak lenni, nem tökéletes egészséget jelent, hanem nagy erőkifejtésre képességet, de ennek ára is van.

Büntetés is lett ugyan, de azt aki hagyta a fickót a helyén azt nem büntették meg csapaton belül sem. Különben híre ment volna.

Szóval ez volt az évad híre. Ami évad lehetett volna jobb is. Ha továbbjutunk mondjuk…

De jön a szabadügynök piac, kit szerzünk meg?

Kap-e Lamar Jackson végre jó kis szerződést ?

És aztán a drafton végre támadókkal, WR, TE fegyverekkel erősítjük meg végre a keretet?

Vagy Lamar pályafutása is úgy el lesz szúrva, mint Joe Flaccoé volt, aki köré a Superbowl és a Nagy Szerződés után nem rá, köré lett építve a csapat?

Kérdések, kérdések mind..

De a végső kérdés, megint, kinek szurkoljon akinek a csapata nem vesz részt a Superbowl-on?

Én idén is úgy voltam sokáig, az unterdogok, a kevésbé esélyesek jussanak be, Buffalo Bills- Green Bay Packerst láttam volna szívessen, Bills győzelemmel.

Nem így lesz. Szóval, ha már mások nyerik a Superbowl, akkor hajrá Kansas City, és semmiképpen sem Tom Brady, és csapata…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése