8. Fekete-Fehér Kockás (június) és 81-es Kockás

 

Lássuk mit fújt nekünk a tavaszias nyár. Többnyire jókat.

 

Fekete-Fehér.

Véget ért a Csillagok Fogságában. Legalábbis úgy tűnik. Válasz született minden kérdésre. Igaz kissé már ismerős ez a válasz, találkozhattunk vele többször is, mostanára. De ne feledjük, ez egy 70-80-as évekbeli sci-fi ! Tetszett a történet, a karakterek, a környezet, szívesen látnám még Alfonso Font más jellegű munkáit is, van még sokféle.

prisoners_3.jpg

Nem mondható el ugyanez a Strotnium Dogról. aki új küldetésbe kezd ezúttal a Földön indul vadászatra. A szokásos angolszász elképzelés a posztapokaliptikus jövőről, gettók, (mert abba kell kényszeríteni a lakosság egy részét) , hatalmaskodó és okoskodó zsaruk, apa-fia bosszúállás. Összehasonlítva a Csillagok Fogságával, kiábrándítóan egyszerű, semmi fantázia.

A Kraken történetétől az előző alkalommal nem voltam lenyűgözve, pár ecsetvonásos figurák, egyszerű pár oldalas kis városi horror sztoriknak tűntek. Most ilyenek kerültek be, egy, üdítő kivétellel, amelyben már némi személyisége lett a főszereplőnek, és némi krimiszál is alakult. Ez tetszett, annak ellenére hogy a krimi a nem-szólunk-társunknak, egyedül-akciózunk féle, elég sablonos.

Cat Claw újra nagyon jó lett. Folytatódik a jugoszláv szuperhős-komédiázás, csak ismételni tudom magamat. Bántás nélküli poénkodás más szuperhősökön, látványos akció és egyéb jelenetek, humor.  

72_cat_claw_1.jpg

Spagetti testvérek, most nem bizonyultak olyan betegnek mint az előző részben. Aránylag szolid kis történetek, már persze a szolidat idézőjelben értve, ennek a sorozatnak az átlagához képest. Kedvenceim a szöveg nélküli, csak képek, mint egy korabeli némafilmben is volt, hurrá.

81-es Kockás.

Blueberry hadnagy újra itt, története folytatódik. De mivel az előző 80-as számban nem volt, ezért egy laza, sűrűn szedett, egyoldalas szöveges emlékeztető segít feleleveníteni minden apró kis részletet, fordulatot, szereplőt. Amelyekből volt sok, és most még több lett. Akciódús, részletesen megrajzolt, karakteres arcok. De a bajom továbbra is ezzel, hogy túlbonyolított, irreálisan sok csapda, összeesküvés, fordulat.

Iznogoud nagyvezir hozza a szokásos formáját.

Voltak önálló Herkules a hős kalandok, és pár oldalas Bouille és Bill (előbbi kisfiú, utóbbi a kutyája) egyoldalasok, helykitöltésnek.

Újdonság itt legfeljebb a Marsupilami, aki-ami nem más mint Spirou és Fantasio egyik háziállata, egy majom és gepárd keverék féle, önálló kalanddal.

zorglub1.jpg

És ha már a két kalandor, az előző részben elkezdett nagy harc egy nagy ellenféllel folytatódik. Bizonyos Zorglub, örült és világuralomra törő tudós, akinek ez az első fellépése a hosszú sorozatban. Mert aztán később még sokszor tűnik fel az évtizedek során. Csoda hogy önálló sorozatot nem ka

2020. július 15. 05:32

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése